Kuchenne rewolucje - Gniezno 11.10.2012 w TVN |
Autor |
Wiadomość |
Ramenedes
Sedenemar

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2012 16:56 Kuchenne rewolucje - Gniezno 11.10.2012 w TVN
|
|
|
Już jutro o 21.30 TVN wyemituje odcinek Kuchennych Rewolucji w którym Magda Gessler będzie gościła w Leo-Librze (obecnie Dziki Dwór Pod Kaczką), jednej z gnieźnieńskich restauracji.
Moje pytanie brzmi, czy któryś z forumowiczów był na kolacji promującej nowe oblicze tej restauracji i jak prezentuje sie dzisiaj? |
|
|
|
 |
Kenneth_Philips
|
Wysłany: Sro Paź 10, 2012 22:49
|
|
|
Widziałem zapowiedzi w tv...trudno powiedzieć, żeby to zadziałało promocyjnie na restaurację (zreszta lokalizacja mistrzowska) |
|
|
|
 |
Damian1204
|
Wysłany: Czw Paź 11, 2012 19:46
|
|
|
Ten program, to zwykła bzdura, a większość ludzi na kolacji, to ludzie podstawieni. Tu nie chodzi o rewolucję a o reklamę, za którą pewnie trzeba w jakiś sposób zapłacić. |
|
|
|
 |
Ramenedes
Sedenemar

|
Wysłany: Czw Paź 11, 2012 20:19
|
|
|
Cytat: | większość ludzi na kolacji, to ludzie podstawieni. |
No pewnie Gessler wozi ze sobą publikę autobusem
Program nie jest bzdurą, pokazuje błędy wszystkich restauracji
Podałbyś gościowi w swojej restauracji trzydniowy sos zamrożony, i upieczona kaczkę która też siedziała w zamrażarce i na prędce została odgrzana
Chodzi o szacunek dla klienta i żeby wszystko było świeże i smaczne
Dla porównania zilustruję Ci to:
W Zakopanem na Krupówkach i w Toruniu zamówiłem placek po węgiersku.
W Zakopanem był straszny, placek ziemniaczany przypalony, mięso najgorsze resztki-pozostałości z innych dań, na dodatek sam tłuszcz, nie mówiąc o surówce Marwit z pudełka. Po 3 ruchach sztućcami podziękowałem i poprosiłem kelnerkę żeby to zabrała i pozdrowiła kucharza.
W Toruniu to samo danie ale po prostu poezja. Świeży przede wszystkim placek ziemniaczany, dopiero co wysmażony, mięsko świeże, delikatne, rozpływało się w ustach, sos również poezja i sałatka - prawdziwa świeża
Pomidory jeszcze pachniały słońcem a sałata była krucha - jak świeżo zebrana z ogródka.
Dla mnie i przede wszystkim właściciela restauracji ważne jest chyba, żeby klient wyszedł zadowolony i najedzony bo wtedy wróci rozniesie się fama o dobrym jedzeniu w tym lokalu.
Dla mnie ważne jest to co jem więc lubię takie programy jak Magdy Gessler - mają dobrą formułę, aczkolwiek nie zawsze dobre wykonanie no bo po co ona rzuca tymi talerzami i wszystko tłucze?
Najbardziej ciekawi mnie jej opinia kiedy powróciła po jakimś czasie do Leo Libry i czy to czego ich nauczyła, jest nadal praktykowane. |
|
|
|
|
 |
All Bundy
Sprzedawca butów

|
Wysłany: Czw Paź 11, 2012 20:23
|
|
|
Zwłaszcza że im tam pojechała, że to najgorsza knajpa w jakiej jadła.
W sumie nie dziwota, wszystko zależy od personelu i praktyk nabytych w życiu.
Jak ktoś mrozi obiad na dwa dni to będzie tak dalej robił, a jak ktoś robi coś świeże to będzie robił świeże. |
|
|
|
 |
Frank Black
|
Wysłany: Czw Paź 11, 2012 22:06
|
|
|
taaa piękna reklama dla miasta... "najgorsza restauracja w której jadłam". No cóż ale wszak takie standardy jak właścicielka dodała. Żenada... |
|
|
|
 |
Wielki Wódz

|
|
|
|
 |
emigrant
|
Wysłany: Pią Paź 12, 2012 02:13
|
|
|
Wodzu, ten artykuł jest tragikomiczną promocją niejakiego Waldemara P., który zawiesił swoją działalność i został chyba naczelnym degustatorem Gniezna. Przynajmniej na tamten czas
Cytat: | Nie starałbym się o zaproszenie przez trzy dni, |
Niektórzy to faktycznie nie mają co ze swoim życiem zrobić... albo karierą
A co o całej sprawie od siebie?
Parafrazując Ozzy'ego Osbourne'a: "Who the f*ck is Magda Gessler?" |
|
|
|
 |
radkoski
Gniezno/Winiary

|
Wysłany: Nie Paź 14, 2012 15:49
|
|
|
emigrant napisał/a: | ten artykuł jest tragikomiczną promocją niejakiego Waldemara P |
To musi z niego być niezły osioł...
Za kupione kwiatki myślał że zeżre za free...To jest dopiero żenada. |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Nie Paź 14, 2012 16:18
|
|
|
Artykuł jak artykuł. Z tego co widzialm strasznie dużo ludzi się na niego rzuciło.
radkoski napisał/a: | Za kupione kwiatki myślał że zeżre za free... |
A skąd wiesz ze liczył na darmochę?
A co do reszty to emigrant napisał/a: | Parafrazując Ozzy'ego Osbourne'a: "Who the f*ck is Magda Gessler?" |
|
|
|
|
 |
Frank Black
|
Wysłany: Nie Paź 14, 2012 19:16
|
|
|
Co nie zmienia faktu, że niezły syf tam w kuchni był... zresztą gdzie w tym mieście można dobrze zjeść ? |
|
|
|
 |
Ramenedes
Sedenemar

|
Wysłany: Nie Paź 14, 2012 20:32
|
|
|
Frank Black napisał/a: | Co nie zmienia faktu, że niezły syf tam w kuchni był... zresztą gdzie w tym mieście można dobrze zjeść ? |
U siebie w domu
Diabel-tasmanski napisał/a: |
A skąd wiesz ze liczył na darmochę? |
A znasz kogoś kto usłyszawszy o promocyjnej kolacji, promującej nowy lokal nie poszedłby licząc na darmochę Tylko i wyłącznie darmocha bo kto za promocję zapłaci?
Jak dla mnie udana rewolucja, niedługo tam uderzę i nie omieszkam opisać co i jak.
A Pawlak jak Pawlak, Panie Waldku Pan sie nie boi.......tylko kto za Panem stoi? |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2012 11:01
|
|
|
Ramenedes napisał/a: | A znasz kogoś kto usłyszawszy o promocyjnej kolacji, promującej nowy lokal nie poszedłby licząc na darmochę Tylko i wyłącznie darmocha bo kto za promocję zapłaci? |
Oczywiście że znam. Udział w takiej kolacji jest darmowy? Bo wydaje mi się że jest wiele osób które by zapłaciły byleby się tam znaleźć. |
|
|
|
 |
Ramenedes
Sedenemar

|
Wysłany: Pon Paź 15, 2012 12:04
|
|
|
Akurat była tam znajoma ze szkoły mojej Ukochanej więc wiem, że ona za udział w tej kolacji nie zapłaciła a że jakaś szycha musiała wsadzić tyłek i zapłacić za to to już jej problem, normalny zwykły szary obywatel nie zapłaciłby. |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2012 18:53
|
|
|
Ramenedes napisał/a: | normalny zwykły szary obywatel nie zapłaciłby. |
Rozumiem że jak normalny szary obywatel idzie do restauracji to nie płaci a jak jeszcze może się polansować w tv to już absolutnie. A szycha nie jest zwykłym obywatelem. Jest szychą. Brawo. |
|
|
|
 |
Ramenedes
Sedenemar

|
Wysłany: Pon Paź 15, 2012 19:17
|
|
|
Diabel-tasmanski napisał/a: | Ramenedes napisał/a: | normalny zwykły szary obywatel nie zapłaciłby. |
Rozumiem że jak normalny szary obywatel idzie do restauracji to nie płaci a jak jeszcze może się polansować w tv to już absolutnie. A szycha nie jest zwykłym obywatelem. Jest szychą. Brawo. |
Rozmawiamy o promocyjnej kolacji a nie o zwykłym wyjściu do restauracji
Diabeł spokojnie bo Ci żyłka strzeli |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2012 20:36
|
|
|
się o moje zyłki nie bój tylko o te w kaczce |
|
|
|
 |
Ramenedes
Sedenemar

|
Wysłany: Pon Paź 15, 2012 20:49
|
|
|
Diabel-tasmanski napisał/a: | się o moje zyłki nie bój tylko o te w kaczce |
Gdyby kaczka miała żyłki to poprosiłbym o rozmowę z właścicielką
Czyste mięcho musi być |
|
|
|
 |
Frank Black
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 13:47
|
|
|
Szychy w to nie mieszaj! a Waldemar P. to jest ten co jakiś czas temu pisał niewybredne teksty o swojej byłej dziewczynie w necie? |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 15:02
|
|
|
Frank... ostrzegam... |
|
|
|
 |
aneczka

|
Wysłany: Pią Paź 19, 2012 12:24
|
|
|
Ramenedes napisał/a: | Cytat:
większość ludzi na kolacji, to ludzie podstawieni.
No pewnie Gessler wozi ze sobą publikę autobusem |
Ciekawe czy dzisiaj, po ukazaniu się w prasie artykułu odsłaniającego kulisy tego programu, nadal co niektórzy naiwnie wierzą w tą całą szopkę. |
|
|
|
 |
Frank Black
|
Wysłany: Pią Paź 19, 2012 13:15
|
|
|
w jakiej prasie i jaki artykuł? bo ja nie wiem o co kaman :] |
|