Czapki zimowe "Gnieźnieńscy patrioci" |
Autor |
Wiadomość |
adrenalina
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2012 13:05 Czapki zimowe "Gnieźnieńscy patrioci"
|
|
|
Zapraszamy wszystkich do zakupu najnowszego gadżetu zaprojektowanego przez Start Gniezno Internet F@ns. Tym razem w sprzedaży będą czapki zimowe "Gnieźnieńscy patrioci". Koszt jednej sztuki to 25 złotych. Zapisy standardowo u TOOMIEGO poprzez PW, pod numerem gadu gadu (9061776, pisać nawet jak niedostępny) i numerem telefonu 783835697. Czapki są już w Gnieźnie, więc będzie możliwość odbioru w kolejnym tygodniu!
 |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2012 19:22
|
|
|
Niedługo ktoś postawi znak równości pomiędzy kibicem a patriotą... |
|
|
|
 |
kapusta
old punk never die
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2012 20:38
|
|
|
no chyba że to kibice Polonii. my mamy opinie "lewaków" |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2012 21:25
|
|
|
Sądząc po Tobie to nie bez powodu - ale luz, patriotyzm lewicowy także występuje w naturze |
|
|
|
 |
kapusta
old punk never die
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2012 22:54
|
|
|
ten temat można pociągnąć, ale chyba nie tutaj.
p.s. dla "kibicowskiej braci" każdy na lewo od ONR jest lewakiem i kosmopolitą
p.s. 2 na Polonii mam znajomych z klimatów ONR jak i SHARP & punk. taka specyfika. |
|
|
|
 |
TOOMI
SGIF

|
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 00:01 Re: Czapki zimowe "Gnieźnieńscy patrioci"
|
|
|
adrenalina napisał/a: | Zapraszamy wszystkich do zakupu najnowszego gadżetu zaprojektowanego przez Start Gniezno Internet F@ns. Tym razem w sprzedaży będą czapki zimowe "Gnieźnieńscy patrioci". Koszt jednej sztuki to 25 złotych. Zapisy standardowo u TOOMIEGO poprzez PW, pod numerem gadu gadu (9061776, pisać nawet jak niedostępny) i numerem telefonu 783835697. Czapki są już w Gnieźnie, więc będzie możliwość odbioru w kolejnym tygodniu! |
UWAGA!
Na odbiór można umawiać się od środy, ponieważ pilnie wyjeżdżam i wracam we wtorek wieczorem. Przez ten czas można się zapisywać, a potem umówimy się na odbiór. Miłego! |
|
|
|
 |
vega
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 08:51
|
|
|
Zgadzam się z p.Tasmańskim bo co ma wspólnego patriotyzm z kibicem ?.
Tego typu łączenie słów raczej zniechęca niż zachęca... |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 12:34
|
|
|
Ja myślę, ze w takich próbach mamy do czynienia z manipulacją tymi pojęciami (świadomą lub nie). |
|
|
|
 |
Antek
SGIF-team

|
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 15:30
|
|
|
vega napisał/a: | Tego typu łączenie słów raczej zniechęca niż zachęca... |
To ma pokazać że kibole Startu Gniezno to też patrioci. Zniechęca to nie bierz. |
|
|
|
 |
adrenalina
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 16:56
|
|
|
vega napisał/a: | bo co ma wspólnego patriotyzm z kibicem ?.
Tego typu łączenie słów raczej zniechęca niż zachęca... |
Najpierw dowiedz się w jakich akcjach patriotycznych bierzemy udział, a później wypowiadaj się na ten temat.
Diabel-tasmanski napisał/a: | Niedługo ktoś postawi znak równości pomiędzy kibicem a patriotą... |
Skoro patriotyzm polega m.in. na pielęgnowaniu tradycji i przypominaniu o ważnych wydarzeniach historycznych, to wystarczy spojrzeć kto stara się, aby Polacy pamiętali np. o Powstaniu Wielkopolskim, Żołnierzach Wyklętych, czy chociażby o Czerwcu '56. Nikt tutaj nie mówi o znaku równości. Wystarczy obejrzeć kilka materiów, które niezbyt chętnie są pokazywane w telewizji. Oto przykład http://www.youtube.com/watch?v=mL9R8HwTROY |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 17:31
|
|
|
adrenalina, naprawdę nie musisz mi niczego udowadniać. Fakty są mi znane. nie zmienia to jednak faktu, ze kibic nie oznacza patriota, a patriota nie oznacza kibic. Lepiej by to wyglądało gdyby był tam napis: "Gnieźnieńscy kibice patrioci" |
|
|
|
 |
Antek
SGIF-team

|
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 18:24
|
|
|
Ktoś kto nie jest patriotą pewnie tego nie kupi. |
|
|
|
 |
adrenalina
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 20:17
|
|
|
Diabel-tasmanski napisał/a: | adrenalina, naprawdę nie musisz mi niczego udowadniać. Fakty są mi znane. nie zmienia to jednak faktu, ze kibic nie oznacza patriota, a patriota nie oznacza kibic. Lepiej by to wyglądało gdyby był tam napis: "Gnieźnieńscy kibice patrioci" |
A czy ja twierdzę, że każdy kibic to patriota lub patriotami są tylko kibice? Polecam poprzednią wypowiedź: nikt tutaj nie mówi o znaku równości. Poza tym sprawa jest prosta, nie podoba Ci się hasło - nie kupisz. |
|
|
|
 |
vega
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 21:15
|
|
|
To tak trochę po trochu jak z dziećmi - mówisz "nie maluj kredkami po ścianach bo to będzie brzydko wyglądało" a maluch na to - nie podoba ci się to nie oglądaj...
W ten sposób na pewno się nie dogadamy. JA uważam że takie połączenie słów jest nie do końca dobre ale nie wpieram nikomu, że nie ma ich używać czy sprzedawać/kupować... |
|
|
|
 |
Marcineek
SGIF-team

|
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 21:23
|
|
|
Ale o jakim połączeniu słów mówimy? "Gnieźnieńscy Patrioci" - tylko takie połączenie widzę i nie ma w nim (moim zdaniem) nic złego. Szukanie w tym drugiego dna jest szukaniem przysłowiowego kija na psa.
Czapki kupią osoby, które czują się zarówno kibicami Startu (herb) jak i Patriotami. Osoby które nie są kibicami, albo czują się "Europejczykami" tego nie kupią. Proste. |
|
|
|
 |
adriansson
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 21:34
|
|
|
Marcineek napisał/a: |
Czapki kupią osoby, które czują się zarówno kibicami Startu (herb) jak i Patriotami. Osoby które nie są kibicami, albo czują się "Europejczykami" tego nie kupią. Proste. |
A co jeśli czuje się Patriotą i jestem kibicem Startu a mimo to nie kupię tej czapki? Patriotyzm nosi się w sercu. Niekoniecznie na głowie. |
|
|
|
 |
Antek
SGIF-team

|
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 23:04
|
|
|
To też nie kupuj! Co chcesz udowodnić teraz. Lanserstwo? Ja jestem kibolem i patriotą i czuję potrzebę by to pokazać. Więc kupiłem. Tylko tyle i aż tyle. |
|
|
|
 |
vega
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 08:43
|
|
|
Chodziło mnie o połączenie słów kibic (w domyśle) i patriota. Jak można łączyć bardzo doniosłe określenie człowieka patrioty (zajrzyjcie czego dotyczy to określenie), określenie które nie jest do używania "na co dzień" bo określa bardzo pozytywną postawę z kibicem? Przecież to człowiek który jest związany sercem ze swoja drużyną, zawodnikiem czy osobą ale patriotyzmu w tej postawie nie ma żadnego. Jest wierność, miłość, oddanie itp itd ale patriotyzm...? Już nie wspomnę o "kibolach" bo to chyba przejęzyczenie lub niedoinformowanie Antka... (jakby co proponuję sprawdzić znaczenie tego określenia...)
To tyle - kwestia zakupu mnie nie interesuje - chcesz kup nie to nie... Chcesz produkuj ale nie dziw się, że towar nie idzie lub idzie ale nie w takich ilościach jakbyś się spodziewał.... |
|
|
|
 |
Marcineek
SGIF-team

|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 09:20
|
|
|
vega napisał/a: | Już nie wspomnę o "kibolach" bo to chyba przejęzyczenie lub niedoinformowanie Antka... (jakby co proponuję sprawdzić znaczenie tego określenia...) |
Również proponuję sprawdzić znaczenie tego słowa. Zwłaszcza w Wielkopolsce.
vega napisał/a: | Chcesz produkuj ale nie dziw się, że towar nie idzie lub idzie ale nie w takich ilościach jakbyś się spodziewał.... |
Nie mam się czemu dziwić. "Towar" idzie i to praktycznie dokładnie w takich ilościach jakich się spodziewałem/spodziewaliśmy.
Dziekuję. |
|
|
|
 |
vega
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 12:56
|
|
|
Wyraziłem tylko moje zdanie - nie wszyscy muszą się od razu z nim zgadzać. Gratuluję pomysłowości i realizacji... Czekajmy teraz na chłodniejsze dni... |
|
|
|
 |
diabolo
Człowiek z kamienia

|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 13:45
|
|
|
Cytat: | Również proponuję sprawdzić znaczenie tego słowa. Zwłaszcza w Wielkopolsce. | mam nadzieję, że nie na stronie Lecha
Czapeczki ładne szkoda, że nie noszę ich w ogóle |
|
|
|
 |
kapusta
old punk never die
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 21:54
|
|
|
Marcineek napisał/a: | vega napisał/a: | Już nie wspomnę o "kibolach" bo to chyba przejęzyczenie lub niedoinformowanie Antka... (jakby co proponuję sprawdzić znaczenie tego określenia...) |
Również proponuję sprawdzić znaczenie tego słowa. Zwłaszcza w Wielkopolsce.
|
strasznie naciągana teoria.
co do czapek. mierzi mnie łączenie barw klubowych z godłem, ale to moja prywatna opinia. jestem tylko ciekaw ilu nabywców bedzie w nich regularnie chodzić. ale skoro mamy demokrację (jeszcze mamy) to każdy może nosić to co mu się podoba, pod warunkiem że nie propaguje komunizmu, faszyzmu i rasizmu.
p.s. graficznie nieźle, tylko dałbym szerszy pasek z barwami narodowymi. ale to również moja subiektywna opinia. |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2012 09:52
|
|
|
Fakt czapki wykonane nieźle. kapusta napisał/a: | mierzi mnie łączenie barw klubowych z godłem | no i tu zbliżamy się do sedna... Bo to jest niewłaściwe, ale z czegoś wynika... |
|
|
|
 |
sksfighter

|
Wysłany: Sro Lis 21, 2012 12:45
|
|
|
Mam pytanie, czy czapki są jeszcze może gdzieś na stanie? |
|