Sklepy z odzieżą ciążową |
Autor |
Wiadomość |
Aliena
anielska cierpliwość

|
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 15:01 Sklepy z odzieżą ciążową
|
|
|
Za kilka miesięcy po raz kolejny zostanę ciocią Przyszła mama już zaczyna martwić się, w co się ubierać. W związku z rosnącym brzuszkiem postanowiła wybrać się na zakupy, dlatego szuka informacji, gdzie można znaleźć sklepy z odzieżą ciążową. Wiem, że we Wrześni i w Poznaniu są takie sklepy. A czy w Gnieźnie również można znaleźć sklep z odzieżą dla przyszłych mam? |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 19:14
|
|
|
Z tego co mi wiadomo to typowego sklepu z odzieżą ciązową nie ma. Możną jednak taką nabyć na Zielnym Rynku na ul. Warszawskiej oraz w Galerii Gniezno w Grey Wolf'ie |
|
|
|
 |
becia

|
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 21:56
|
|
|
Diabel-tasmanski napisał/a: | Z tego co mi wiadomo to typowego sklepu z odzieżą ciązową nie ma |
Faktycznie - to duża bolączka przyszłych mam. Ostatnio takie zakupy robiłam prawie 2 lata temu ale zdaje się, że od tego czasu nic się w tej kwestii nie zmieniło
Diabel-tasmanski napisał/a: | Możną jednak taką nabyć na Zielnym Rynku |
To prawda - po wejściu (mały sklepik w ciemnym pomieszczeniu w suterenie) pierwsze wrażenie nie jest najlepsze lecz przyszła mama faktycznie może znaleźć tam coś dla siebie. Przyznam, że sama często korzystałam z zasobów tego sklepiku - w cenie jednego ciucha z "markowego" sklepu można tam kupić kilka fajnych łaszków (ale raczej takich na co dzień niż od święta - choć nie wiem jak jest tam teraz).
Dużym plusem jest to, że w kupowanych rzeczach bezpłatnie dokonują przeróbek na życzenie - np. skracanie (przynajmniej tak było jeszcze "jakiś" czas temu). |
|
|
|
 |
Andrzej
Giga - Tata II

Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1775 Skąd: Już nie Stare Miasto...
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 07:53
|
|
|
Jeśli mówimy o tym samym miejscu na Zielony Rynku, to teraz chyba jest tam komis artykułów dziecięcych. |
|
|
|
 |
----
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 08:30
|
|
|
niestety w Gnieźnie w tym temacie wybór jest marny zdecydowanie w moim odczuciu jedynym sensownym sklepem jest właśnie Grey Wolf ale i tak jak już lepiej jest wybrać się do Poznania np. w Plazie jest sklep Nivena |
|
|
|
 |
wuja
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 11:05
|
|
|
Uważajcie, aby odmienna orientacja nie przyczepiła się do tytułu, bo oni by też chcieli mieś "rodziny".
A tak na temat, spróbuj na Wyszyńskiego, kawałek za kościołem św Michała jest sklep "wielkorozmiarowy". Moze tam będą mieli coś na ciążę. |
|
|
|
 |
kapusta
old punk never die
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 11:13
|
|
|
przecież każdy sklep firmy odzieżowej jak np reserved czy H&M lub C&A ma dział z ciuchami dla kobiet w ciąży. wiem co mówie
ps ale nie wiem, czy takie sklepy są w Gnieźnie |
|
|
|
 |
Aliena
anielska cierpliwość

|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 17:21
|
|
|
Karolina napisał/a: | niestety w Gnieźnie w tym temacie wybór jest marny zdecydowanie w moim odczuciu jedynym sensownym sklepem jest właśnie Grey Wolf ale i tak jak już lepiej jest wybrać się do Poznania |
Szkoda, że nie ma takich sklepów. Gdyby znalazł się ktoś mądry, kto chciałby założyć sklep z dużym wyborem fajnych ciuszków dla przyszłych mam, z pewnością zrobiłby na tym dobry interes. Myślę, że w Gnieźnie i w okolicach Gniezna jest wiele przyszłych mam, które chciałyby zrobić zakupy w takim sklepie. Dobrze, że przynajmniej istnieje kilka sklepów, które w swojej kolekcji posiadają również odzież ciążową, choć w takich sklepach wybór tych ciuszków jest z pewnością niewielki. Może rzeczywiście najbardziej rozsądnym wyjściem są zakupy w Poznaniu.
kapusta napisał/a: | przecież każdy sklep firmy odzieżowej jak np reserved czy H&M lub C&A ma dział z ciuchami dla kobiet w ciąży. wiem co mówie
ps ale nie wiem, czy takie sklepy są w Gnieźnie |
W Gnieźnie nie ma takich sklepów jak H&M lub C&A, a w Reserved nigdy nie zauważyłam odzieży ciążowej. Niestety w gnieźnieńskich sklepach odzieżowych asortyment jest najczęściej bardziej ograniczony, niż np. w Poznaniu. |
|
|
|
 |
becia

|
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 08:19
|
|
|
Aliena napisał/a: | Niestety w gnieźnieńskich sklepach odzieżowych asortyment jest najczęściej bardziej ograniczony |
Powiedziałabym, że nawet mocno ograniczony - problem znaleźć w ogóle coś "większego" o ciążowych ciuchach nie wspominając... Dominują ciuchy w rozmiarach S i M a jeśli już są jakieś L, XL, czy XXL to ma się wrażenie, że chyba przez pomyłkę znalazła się tam metka z takim rozmiarem, bo niczym nie różnią się od tych pierwszych (wiem co mówię ). Zaś jeśli już się na coś trafi faktycznie w tym rozmiarze, to nie jest to "ostatni krzyk mody" i młoda dziewczyna, czy kobieta wygląda w tym na o 20 lat starszą.
Tak więc przyszła mama, która w czasie stanu błogosławionego wychodzi poza rozmiarówkę nazwijmy to "młodzieżową" ma ogromny problem. Albo szuka poza Gnieznem albo w internecie albo zwyczajnie idzie do krawcowej coś sobie skroić na miarę... |
|
|
|
 |
----
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 00:00
|
|
|
niestety to co napisała becia to prawda, dotąd mieściłam się w rozmiarze S lub M chwiliwo z oczywistych względów jest to niemożliwe i dopiero teraz widzę jaki problem mają dziewczyny kobiety, które od zawsze były lepiej zbudowane a tez chciały się ładnie ubrac koszmar... |
|
|
|
 |
becia

|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 00:05
|
|
|
Andrzej napisał/a: | Jeśli mówimy o tym samym miejscu na Zielony Rynku, to teraz chyba jest tam komis artykułów dziecięcych. |
Przechodziłam dziś tamtędy i komis faktycznie jest choć nie w tym samym miejscu a kawałek dalej.
Sklep z ciuchami ciążowymi nadal jest tam gdzie był - czyli w pierwszej piwnicy po prawej idąc od przychodni weterynaryjnej w stronę targowiska - komis jest w drugiej piwnicy. |
|
|
|
 |
Aliena
anielska cierpliwość

|
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 21:34
|
|
|
Zauważyłam, że przy Bednarskim Rynku pojawił się salon odzieży i bielizny ciążowej. Otwarcie już 1 sierpnia. Miejmy nadzieję, że sklep będzie dobrze zaopatrzony. Z napisów na sklepie wynika, że będzie można nabyć tam również wyprawki i ubranka dla dzieci.
Może w końcu ktoś zauważył, że takie sklepy są potrzebne |
|
|
|
 |
jentyk
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 16:55
|
|
|
Sklep z odzieżą ciążową jest koło targowiska blisko Misterium. Rzeczy nie należą do najtańszych. Ja zaopatrywałam się w necie. Szukałam takich gdzie były podane dokładne wymiary ciuchów. Gdzieś jeszcze jest sklep ciążowy ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie go widziałam. Może to ten koło weterynarza? |
|
|
|
 |
jentyk
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 16:56
|
|
|
reserved mamy ale nie kojarzę by były tam ubrania ciążowe |
|
|
|
 |
Czajka
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 13:16
|
|
|
Zanim kupicie ciążowe ciuszki, polecam przeczytać co nieco - odzież ciążowa - kilka spraw na które trzeba zwrócić uwagę |
|
|
|
 |
jentyk
|
Wysłany: Pią Mar 18, 2011 10:25
|
|
|
mamy już H&M ale czy jest tam odzież ciążowa? jakoś jej nie zauważyłam; wprawdzie nigdy nie zabawiłam w tym sklepie długo; mając dziecko już nie ma człowiek tyle czasu na bieganie po sklepach |
|
|
|
 |
mirekk
|
Wysłany: Pon Lut 19, 2018 13:07
|
|
|
Moja żonka bieliznę ciążową zamawiała tutaj http://ekskluzywna.pl/bielizna-ciazowa w sumie przed samym porodem bo do końca nie wiedziała jaki rozmiar będzie ptorzebny, ogromny plus za szybką wysyłkę. |
|
|
|
 |
marc3l
|
Wysłany: Nie Kwi 15, 2018 13:59
|
|
|
Wbrew temu co sie uwaza odziez ciazowa moze posluzyc nam nie tylko podczas jej trwania ale takze w pozniejszym czasie. Nie chodzi tutaj jedynie o sam fakt tego, ze cialo kobiety musi wrocic do dawnych ksztaltow. Zreszta odrazu dzieje sie to w bardzo malej liczbie przypadkow. Najwazniejsza jest tutaj wygoda noszenia swoich ubran .. nie moga byc zbytnio za ciasne poniewaz moga powodowac nawet problemy z krazeniem w miejscu najwiekszego ucisku .. co nie jest dobre. Moja znajoma znalazla bardzo przystepne rozwiazanie tego problemu .. mianowicie legginsy ciazowe https://www.gatta.pl/pl/o...gginsy-ciazowe/ ktore bardzo dobrze dopasowuja sie do sylwetki przy czym sa bez uciskowe dzieki zastosowaniu specjalnego materialu. Dodatkowym ich atutem sa mikrokapsulki z mentolem ktore chlodza nogi. Oczywiscie nie znaczy to, ze nalezy zrezygnowac w ten czas z ubrania sie w to co nam sie podoba .. trzeba znlezc alternatywe i uzyc swojej wyborazni |
|
|
|
 |
|