Dieta Cud |
Autor |
Wiadomość |
----
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 23:44 Dieta Cud
|
|
|
Skoro został poruszony temat wyglądu kobiecego ciała może warto podyskutować na temat odpowiedniej i racjonalnej diety zarówno takiej codzinnej jak też takiej, która pomoże zrzucić parę kilko. Jeśli ktoś zna jakieś specjalne mikstury proponuję poddać je dyskusji może wspólnymi siłami stworzymy coś ciekawego,pysznego i niskokalorycznego |
|
|
|
 |
Ukasz
mięśniolot

|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 06:54
|
|
|
Karolinko, czy budowanie fajnego ciałka, dbanie olinie to tylko dieta W przypadku faceta zrzucenie oponki to z pewnoscia nie tylko dieta Cwiczenia fizyczne, czwiczenia fizyczne i jeszcze raz czwiczenia fizyczne
ale prosty przykład:
Zamiast wciagnąc w kinie pake Nachos z sosem salsa i cole 0.5l mozna wciagnąc mały popcorn i sok pomarańczowy Roznca w ilosci kcal i tłuszczu nieziemska |
|
|
|
 |
----
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 22:35
|
|
|
Tak samo jak dieta jest bardziej skuteczna przy odpowiednim programie treningowym, tak spalane kalorie na siłowni nie idą na marne tylko wtedy gdy po wyjściu z niej zjadamy sensowne posiłki... samymi ćwiczeniami nie można żyć niestety dlatego uważam że tak ważna jest racjonalna dieta...
a jeśli o diecie mowa to fundamentalnym elementem nie tylko w okresie diety jest woda mineralna, która raz że jest niezbędna do życia, a dwa doskonale oczyszcz organizm jeśli jest spożywana w odpowiednich ilościach. Polacy niestety nie są przyzwyczajeni do picia wody i jak kiedyś przeczytałam w jakimś artykule nie potrafią jej racjonalnie spożywać. Woda powinna być nieodłącznym elementem naszego każdego dnia i powinniśmy ją nieustannie popijać bo spożycie 1,5l PET jednorazowo niewielkie pożytki przynosi gdyż większe ilości wody po prostu przepływają przez nasz oragnizm niczego w nim nie zmieniając... |
|
|
|
 |
Ba$ka
Wiek: 31 Dołączyła: 01 Cze 2007 Posty: 46 Skąd: Poznań/Gniezno
|
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 19:56
|
|
|
Podstawa diety- ZIELONA HARBATA!! i to w zwykłej klasycznej płynnej postaci a nie w wersji suplementu diety w tabletkach. Na prawdę działa cuda choć nie można z jej ilością przesadzać. 3 filiżanki dziennie to z tego co wiem maksimum ale ja osobiście pije jej więcej bo po prostu ją lubię:) No i oczywiście połączona z racjonalną dietą i wysiłkiem fizycznym:) |
|
|
|
 |
----
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 00:09
|
|
|
podobne właściwości ma czerwona herbata i jest smaczniejsza, nie odczuwa się takiej goryczy jak przy zielonej i można pić ją zamiast czarnej więc i bez ograniczeń (w miarę rozsądku |
|
|
|
 |
Mela23
Astoria Bydgoszcz na zawsze!
|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 21:40 Odchudzanie
|
|
|
Witam! Tak jakw temacie... Może ktoś zna jakieś dobre sposoby na odchudzanie? Domyslam się, że ograniczenie słodyczy.. ale może któraś z Pań ma jakiś dobry, sprawdzony sposób? Co prawda nie mam nadwagi... ani też nie należę do osób puszytsych, ale chciałabym zrzucic kilka kilogramów. Liczę, że ktoś mi pomoże. |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 21:54
|
|
|
Nie chciałbym szanownych pań urazić ale kobiety mają zwykle... złe sposoby na odchudzanie. Zależy z czego wynika nadwaga. I jaka jest. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Mela23
|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 22:10
|
|
|
Diabel-tasmanski napisał/a: | Nie chciałbym szanownych pań urazić ale kobiety mają zwykle... złe sposoby na odchudzanie. Zależy z czego wynika nadwaga. I jaka jest. Pozdrawiam. |
No to drogi Diable...Przedstwiasz płeć męską wiec może mi doradzisz, skoro twierdzisz, że kobiety mają zwykle złe sposoby? Ja jak już pisałam wcześniej, nadwagi nie mam, ale zrzuciłabym pare kg tu i ówdze. Gram w kosza i wydawałoby się, że dzięki temu chudnę, ale niestety nie |
|
|
|
 |
Ukasz
mięśniolot

|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 22:42
|
|
|
Niestety, ale częśc kobiet odchudza sie bez głowy... nie jedzą wcale lub w ciagu dnia jedza np pomarańcze. Efekt owszem jest, ale najczesciej krótkotrwały i potem wystepuje zjawisko jojo. |
|
|
|
 |
Ola

|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 22:46
|
|
|
Mela23 napisał/a: | Gram w kosza i wydawałoby się, że dzięki temu chudnę, ale niestety nie |
to przestan grac i dopiero zobaczysz, ile to daje
kiedys bylam bardzo aktywna fizycznie i myslalam, ze to wszystko na nic..
z biegiem czasu u mnie tryb zycia sie zupelnie zmienil i widze wyraznie, jak brak ruchu wplywa na mnie.. nawet niby taki drobiazg, ze przestalam chodzic z psami na spacer.
juz tam pomijajac sprawy dojrzewania i inne zmiany w organizmie.
na pewno nie powiem nic odkrywczego, ale im wiecej ruchu, tym lepiej
co do diety, to nic nie poradze.
nie jestem w stanie na zadnej wytrzymac.. slabosc do pepsi i slodyczy i innych smakolykow mam ogromna
teraz czekaja mnie Swieta, przed ktorymi pewnie wszystkie ciotki juz od miesiaca sie odchudzaja
trzeba bedzie troche wysluchac, jak to akurat mi sie przytylo
ale co tam
dla mnie wazny jest dystans do wlasnego ciala..
zdaje sobie sprawe, ze i tak takiej figury jak teraz moge juz nigdy nie miec |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 23:07
|
|
|
Ukasz napisał/a: | Niestety, ale częśc kobiet odchudza sie bez głowy... |
Na głowie trudno się odchudzic
Ola napisał/a: | slabosc do pepsi i slodyczy i innych smakolykow mam ogromna |
Szczególnie do żelków
Ola napisał/a: | dla mnie wazny jest dystans do wlasnego ciala. |
Polecam róznież do obcego
Teraz poważnie:
Mela23 napisał/a: | nadwagi nie mam, ale zrzuciłabym pare kg tu i ówdze |
Nie rozumiem. Skoro nie masz nadwagi to co i po co ? |
|
|
|
 |
Ukasz
mięśniolot

|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 23:08
|
|
|
Diabel-tasmanski napisał/a: |
Mela23 napisał/a: | nadwagi nie mam, ale zrzuciłabym pare kg tu i ówdze |
Nie rozumiem. Skoro nie masz nadwagi to co i po co ? |
To Ty nie wiesz... zeby nie miec nadwagi jeszcze bardziej. |
|
|
|
 |
Ola

|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 23:20
|
|
|
Diabel-tasmanski napisał/a: |
Polecam róznież do obcego |
z tym nie jest tak latwo.. |
|
|
|
 |
Mela23
|
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 19:23
|
|
|
[quote="Diabel-tasmanskiNie rozumiem. Skoro nie masz nadwagi to co i po co ?[/quote]
Odpowiedz prosta..Mam za dużo cm.. np. w biodrach (jak to strasznie brzmi) I chciałabym się ich pozbyc. Nigdy nie zaszkodzi zrzucic troszkę... Jedzenie pomarańczek jak pisał o tym Ukasz.. mi osobiscie na dłuższą mete nie pomogło.... Po kilku dniach wrociłam do normalnośći.. Moim problemem jest chyba to, że przyzwyczaiłam się do wagi z lat wcześniejszych, kiedy byłam "szkieletem" . No a teraz to się zmieniło i szczerze wolałabym wrócic do wcześniejszego wyglądu. No więc poszukuje diety-cud bez efektu jojo |
|
|
|
 |
kapusta
old punk never die
|
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 19:42
|
|
|
dieta cud
pepsi
czipsy
smażona kiełbasa
i czekolada w dowolnej ilości
można też pić piwo i jeść sporo jajek sadzonych z frytkami i majonezem |
|
|
|
 |
Mela23
|
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 21:41
|
|
|
Mam rozumieć Kapusto, że to bez efektu jojo ? Jeśli tak..to się chyba na to pisze |
|
|
|
 |
kapusta
old punk never die
|
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 21:57
|
|
|
no nie ma efektu jojo. nie wracasz do początkowej wagi. nigdy |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
|
|
|
 |
r1
69

|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2011 11:33
|
|
|
Ja właśnie jestem po diecie. W 5 miesięcy zjechałem 24 kg, pdobno dieta bez efektu jojo (właśnie sprawdzam). Dla zainteresowanch robiłem dietę dukana. |
|
|
|
 |
Kenneth_Philips
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2013 22:19
|
|
|
pola102 napisał/a: | Zupa nie daje energii. | Co za bzdura |
|
|
|
 |
Wiolla
|
Wysłany: Nie Sty 05, 2014 17:08
|
|
|
Są nawet takie zupy które są bombą kaloryczną |
|
|
|
 |
aniela
|
Wysłany: Pią Sty 10, 2014 16:25
|
|
|
zupa daje bardzo dużo energii! Jeśli jest ciepła to już w ogóle! Najlepiej polecam jeść zupę na kolecję lub/i po głównym daniu. Wg medycyny chińskiej ma wartości zamykające posiłek/dzień |
|
|
|
 |
jopek91
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2016 08:04
|
|
|
Jeśli o mnie chodzi to nie stosuje żadnej diety, a po prostu łykam sobie codziennie taki suplement: http://jakwreszcieschudna...a-czy-internet/ Nie ma sensu się katować dietami, wolę jeść normalnie Poczytajcie o tym w necie, jak ludzie chwalą |
|
|
|
 |
zuza213
|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2016 11:58
|
|
|
ja polecam wizytę u dietetyka, nawet jesli nie chcemy schudnąć, a po prostu zmienić sposób odżywiania;) |
|
|
|
 |
jopek91
|
|
|
|
 |
malwinka83
|
Wysłany: Pią Gru 23, 2016 03:06 odchudzanie
|
|
|
Przy efektywnym odchudzaniu pomaga też oczyszczanie organizmu. Wystarczy suplement diety, np. napój z Proszkiem Zasadowym Langsteinera o mocy oczyszczającej organizm z toksyn oraz regulacji kwasowo-zasadowej, która przywraca naturalną pracę układu pokarmowego. Zawarta w nim witamina C skutecznie oczyszcza organizm a witamina E wzmacnia działanie zdrowotne proszku. Zerknijcie sobie na http://www.langsteiner.eu...oszek-zasadowy/, tam dowiecie się szczegółów |
|
|
|
 |
Fabia
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2017 17:42
|
|
|
moim zdaniem żadna dieta cud nie zadziała, trzeba się odżywiać z głową i ćwiczyć a dobra figura sama przyjdzie. |
|
|
|
 |
|