Polskie stroje olimpijskie |
Autor |
Wiadomość |
FaFik
|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 07:38 Polskie stroje olimpijskie
|
|
|
Co o nich myślicie? Według mnie są genialne jeszcze nie widziałem lepszych
Rzeczpospolita
 |
|
|
|
 |
Andrzej
Giga - Tata II

Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1775 Skąd: Już nie Stare Miasto...
|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 08:40
|
|
|
Czy ja wiem...
Pani rzeczywiście prezentuje się godnie, choc nie wiem, czy sukienka nie jest zbyt elegancka na imprezę sportową. Ale ok.
Co do pana...cóż, rzecz gustu. Ja bym się tak nie ubrał. |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 08:56
|
|
|
Ja rozumiem, ze to są stroje na ceremonię otwarcia.
Cóż - powiem tak. Mi się podobają umiarkowanie. Są ładne i zapewne co ważne rzucająs ie w oczy podczas ceremonii.
Moje uwagi:
stroje do siebie nie pasują. Wersja damska i męska jakby stworzona przez różnych projektantów na zupełnie różne okazje.
Strój damski jest mało sportowy, pasuje na koktail po ceremonii a ne na imprezę otwarcia.
Strój męski - owszem ma charakter sportwy ale pasujący bardziej do stylu warszawskich yuppies wracających ze squasha a nie dla profesjonalistów. Podpisuje się obiema rękami pod ostatnim zdaniem Andrzeja. |
|
|
|
 |
FaFik
|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 09:10
|
|
|
Według mnie w końcu coś innego, ale jak zawsze kwestia gustu. |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 09:12
|
|
|
No na pewno są oryginalne. I na pewno ktoś się do nich przyłożył. Ale to tak trochę jak z samochodem sportowym do orania pola. |
|
|
|
 |
SteLLar

|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 09:51
|
|
|
Stroje ciekawe i wyróżniające się, a o to przecież chodzi. Jest to trudne szczególnie w przypadku mężczyzn. Przecież wszystkie ekipy mogły by się pojawić w nienagannie skrojonych garniturach, a jedyne różnice byłyby w kolorystyce i godle na piersi. A tak jest oryginalnie, i co dla mnie istotne z pomysłem. Rzuciło mi się to w oczy od razu, a po przejrzeniu artykułu okazało się, że moje skojarzenia były słuszne.
Kod: | Tomasz Ossoliński, projektant zakładów w Bytomiu, zaprojektował męski strój polskiej ekipy
Punktem wyjścia były dla mnie stroje przedwojennych olimpijczyków, które oglądałem na zdjęciach w Muzeum Sportu i Turystyki. Styl klasycznej europejskiej elegancji pomyślnie przeszedł próbę czasu. Na dodatek, będąc niedawno we Florencji, zaobserwowałem, że zestaw granatowa marynarka i białe spodnie był bardzo modny. Ponieważ sportowcy nie lubią krawatów, więc pomyślałem, że polo będzie lepszym rozwiązaniem niż koszula. Koszulki polo uszyliśmy z jedwabnej dzianiny, marynarki sąbez podszewki, spodnie z przewiewnej bawełny z lnem. A całość wieńczą buty oksfordy, dziurkowane, granatowo-białe, które zrobił Gino Rossi. |
Źródło: to samo co FaFik http://www.rp.pl/artykul/9151,173063.html?page=2 |
|
|
|
 |
Aliena
anielska cierpliwość

|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 10:24
|
|
|
Te stroje mi się nie podobają. Ja nie ubrałabym takiej sukienki Ale to oczywiście kwestia gustu.
A tutaj pozostałe stroje dla naszych olimpijczyków: http://www.sport.pl/sport...ne_ubiory_.html |
|
|
|
 |
Radioactive

|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 11:48
|
|
|
Rzeczywiście rzecz gustu... Ale mi się zbytnio nie podobają. Takie za bardzo stylizowane na styl retro. |
|
|
|
 |
FaFik
|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 12:00
|
|
|
W końcu back to Oldschool |
|
|
|
 |
Ukasz
mięśniolot

|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 12:30
|
|
|
jeżeli postepować wg zasady Tomasza Ossolińskiego to spoko
Natomiast moim zdaniem te stroje sa zbyt oficjalne i bankietowe... nie pasuje do imprezy sportowej. Choć same w sobie są ładne |
|
|
|
 |
|