Forum internetowe Gniezna i Powiatu Gnieźnieńskiego
Strona głównaPortal Gniezno.com.pl



Pytania i odpowiedziUżytkownicyGrupyStatystykiRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Windows Vista
Autor Wiadomość
Patryk 
Administrator

Wiek: 39
Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 668
Skąd: Gniezno
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 10:12   Windows Vista

hej

system juz na rynku jakis czas, polska wersja juz dostępna.

jesli ktos juz ma to moze napisze jakie są jego odczucia ?

ja mam jeszcze XP
 
     
Aragorn 


Wiek: 39
Dołączył: 21 Maj 2007
Posty: 243
Skąd: Gniezno
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 11:46   

Z Vistą pewnie będzie tak jak z XP. Na początku duża ostrożność a później większość przejdzie na nowy system Microsoftu. Ja jednak w najbliższym czasie nie planuje zakupu Visty. Jestem zadowolony z XP Home. Aby płynnie pracować na Viscie zapewne nie obędzie się bez zakupu większej pamięci. Ja posiadam 512 MB i póki nie dokupię dodatkowej kości to nie zamierzam się przesiadać. W firmie są plany zakupu Visty. Więc przetestuje najpierw służbowego kompa.
 
     
Jacol 


Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 45
Skąd: Gniezno
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 11:55   

Jeżeli chodzi o mnie, to narazie zostaję przy Windows XP Home Edition. Po pierwsze nie mam potrzeby, aby przechodzić na nowy system, a po drugie na moim notku Vista działałaby zbyt wolno (Celeron M 1.60Ghz, 768MB RAM, grafika Intel GMA 950).
Swego czasu instalowałem u znajomego Viste Home Premium i były poblemy z kompatybilnością oprogramowania (brak sterowników do tunera tv, kamerki internetowej, nawet z komunikatorem GG były problemy). System Windows Vista instalowałem na komputerze z procesorem Intel Pentium 4 2.40Ghz, 1,00GB RAM, GeForce FX5200 128MB, HDD 160GB i w porównaniu do Windows XP (instalowanego na tej samej konfiguracji) działał duuużo wolniej. Jednakże wizulanie MS Windows Vista podobał mi się ;]
Teraz właśnie przeczytałem, że Microsoft pracuje na Service Pack 3 dla Windows XP, także myślę, że tak szybko XP nie zniknie z naszch komputerów ;] Więcej info na tema SP3 dla Windows XP znajduje się tutaj
  
 
     
Patryk 
Administrator

Wiek: 39
Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 668
Skąd: Gniezno
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 11:56   

Aragorn napisał/a:
W firmie są plany zakupu Visty. Więc przetestuje najpierw służbowego kompa.

a w jakiej firmie pracujesz jesli mozna wiedziec ?

ja mam 2 gb ramu a vista podobno sie na 4 rozkręca.
 
     
Aragorn 


Wiek: 39
Dołączył: 21 Maj 2007
Posty: 243
Skąd: Gniezno
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 12:09   

Patryk napisał/a:
a w jakiej firmie pracujesz jesli mozna wiedziec ?


W Agencji reklamowej w Poznaniu

Patryk napisał/a:
vista podobno sie na 4 rozkręca


No to faktycznie nie będę się spieszył ze zmianą systemu.
 
     
Patryk 
Administrator

Wiek: 39
Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 668
Skąd: Gniezno
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 16:18   

ja sprawdzałem kiedys wersje beta, działała ok

co do ramu to tak czytałem jednak nie wiem czy to jest prawda. Do obróbki graficznej duzo ramu to podstawa :)
 
     
dzieciol 
Il allenatore


Wiek: 31
Dołączył: 21 Maj 2007
Posty: 431
Skąd: Via di Trigoria
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 17:47   

Patryk napisał/a:
co do ramu to tak czytałem jednak nie wiem czy to jest prawda. Do obróbki graficznej duzo ramu to podstawa


bardzo mozliwe, jesli chodzi o RAM, co juz skresla u mnie ten system jako system do pracy, tym bardziej ze nie mam go pod dostatkiem i kazde kilo sie liczy...XP ok, ale chyba kwestia czasu jest u mnie przerzucenie sie w pelni na Linuxa w ktorejs dystrybucji...prawdopodobnie Ubuntu... mam narazie male problemy z konfiguracja adaptera sieci Wi-Fi, ale mysle ze to kwesta czasu, jak wszystko bedzie ok...a wracajac do tematu Visty...coz... jak dla mnie za duzo niepotrzebnych bajerow, przez co system jest bardziej pamięciożerny, i na razie nie widze w nim nic szczegolnego, co by sklonilo mnie do zmany..tym bardziej ze WinXP mam w oryginale :)
 
     
lodolamacz 

Dołączył: 21 Maj 2007
Posty: 2845
Skąd: Pierwsza Stolica Polski
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 17:08   

Jeśli mogę, jako komputerwy laik, to tak. Miałem zainstalowana Vistę, Graficznie bardzo dobra, jednak wróciłem do XP. No niestety, ale niespotykana mngość przeróżnych komunikatów, pojawiających sie przy byle jakiej operacji, stała sie dla mnie nie do zniesienia.
Może bardziej obyci komputerowo, z tym sobie poradzą, ale przeciętny użytkownik, ma kłopot.
 
     
Ivan 

Wiek: 33
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 935
Skąd: Gniezno
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 08:33   

Patryk napisał/a:
Aragorn napisał/a:
W firmie są plany zakupu Visty. Więc przetestuje najpierw służbowego kompa.

a w jakiej firmie pracujesz jesli mozna wiedziec ?

ja mam 2 gb ramu a vista podobno sie na 4 rozkręca.


Jak się powyłącza zbędne usługi , nie używa AERO , i innych pierdołek , to przy 2 gb działa ok.
A jak chce się mieć AERO i cała resztę "nowości" to 4 gb to i tak za mało.
Widziałem VIsta postawioną na kompie z 16 GB i tam Vista pokazuje to co potrafi.
I wszystko działa płynnie. Jak narazie Vista nie jest dla każdego , a komunikaty o których pisze lodołamacz , można powyłączać , ale żeby to zrobić trzeba sie w rejestrze pobawić ;p
 
 
     
Patryk 
Administrator

Wiek: 39
Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 668
Skąd: Gniezno
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 09:39   

lodolamacz napisał/a:
No niestety, ale niespotykana mngość przeróżnych komunikatów, pojawiających sie przy byle jakiej operacji, stała sie dla mnie nie do zniesienia.

te komunkaty były w wersji beta, moze miałeś ją zainstalowaną ?
 
     
Ivan 

Wiek: 33
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 935
Skąd: Gniezno
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 11:03   

Sa i w home , i ultimate , info o pozwoleniu na kopiowanie itd..
 
 
     
Patryk 
Administrator

Wiek: 39
Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 668
Skąd: Gniezno
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 05:07   

Zainstalowałem Windows Vista Home Premium 64bit jeszcze nie na swoim komputerze.

komputer.
procesor: Intel Core2 Duo - 2.13 GHz
Pamięć: DDR2 - 2GB
Zintegrowana karta graficzna na płycie Intel

Musze przyznac ze jest do bardzo dobry system, działa szybko i stabilnie.
Instalacja przebiegła bez problemów i bez sterowników dodatkowych.

Ciekawym dodatkiem jest boczny pasek na gadzety ktory mozna dowolnie konfigurować.

Wyglad areo działa bardzo dobrze bez zająknięcia na zintegrowanej karcie graficznej.
Dziwią mnie opinie ze potrzeba do tego bardzo szybkiej karty graficznej.
w załączeniu zzut ekranu.

Na pierwszym planie odtwarza film w jakości HD (1920*1080 - reklama satelity astra)
z tyłu forum i mapa


Przetestowałem takie programy jak photoshop, flash, illustrator, indesign oraz kilka innych bardziej zaawansowanych i nie widziałem aby vista spowaliniała albo wolno funkcjonowała. Dla przykładu podam ze źródła kalendarzy ktore drukujemy co roku mają łącznie około 10 GB i bez problemów je edytowałem. Wynikowy plik do druku ma 400 MB.

Jednak mimo ze jest to jest to system 64-bitowy ( http://pl.wikipedia.org/w...ktura_64-bitowa ) dostepne tez 32bit, to większosc programów jest jeszcze 32 bitowa. Nowe wersje programów adobe CS3 są 32 bitowe.
Program testowy cinebench 10 w wersji 64 bit funkcjonował prawidłowo.

Office 2007 tez jest 32bitowy, działa dobrze, jednak wyglad troche zmieniony, jest duzo ciekawych rozwiązan. szczególnie w programie outlook.

jednyny minus jaki widziałem to taki ze domyslnie działa IE w wersji 32 bit, wersja 64 bit działa ale nie mozna zainstalowac takich dodatków jak flash, bo po prostu nie ma flashplayera pod IE64. a szkoda.

na poczatku roku wszystkie nasze firmowe komputery przejdą na viste :)
 
     
Ubik 

Dołączył: 21 Maj 2007
Posty: 1038
Skąd: Pierwsza Stolica Polski
Wysłany: Sob Gru 01, 2007 19:58   

Bill Gates powiedział kiedyś, że jak czegoś nie można zrobić lepiej, to trzeba chociaż zrobić ładniej.

Dla mnie XP Home, był za ciężki odchudziłem go o jakieś 40 %. Teraz mi się podoba.

A Vistę kupiła z laptopem koleżanka. Nie była w stanie go używać, aż nie przerobiłem go na podobieństwo XP.
 
     
Frank Black 

Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 1285
Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 00:29   

Aero Visty to nic w porównaniu z tym http://pl.youtube.com/watch?v=CpkWH2gO8u0
 
     
Ivan 

Wiek: 33
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 935
Skąd: Gniezno
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 11:20   

Ok może i tak , ale to nie jest cześć system a dodatki do niego . I nie są integralna częścią systemu. Zobacz sobie LiteStepa dla Windowsa i co można w nim zrobić.
 
 
     
Frank Black 

Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 1285
Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 12:50   

racja :) odnosząc się to tematu Vista bez SP1 (nie wersji testowej po której nie działa co 3 program) to "wynalazek MS". Mechanizm UAC jest irytujący :) można sobie z nim poradzić itp. ale nie w tym rzecz... system jest bezpieczniejszy niż XP, bynajmniej specjaliści od bezpieczeństwa tak twierdzą...

ja chyba poczekam na Windows 7 ;] ale to za kilka lat, bo Vista musi na siebie zarobić :)

osobiście uważam, że system jest niestabilny i niekompatybilny więc poczekam jeszcze troszkę... póki XP jest jeszcze wspierany :)
 
     
Ivan 

Wiek: 33
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 935
Skąd: Gniezno
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 13:14   

Vista hm jest stabilna , wszystko zależy jak dba się o porządek w systemie i na dyskach.
I czy nie instaluje się oprogramowania z niepewnego źródła ;)
UAC trzeba wyłączyć zaraz po instalacji , bo idzie się nerwicy nabawić ;)

A ja ostatni dzień dzisiaj korzystam z MSowskiego oprogramowania czas na linuxa wrócić ;)
openSuse ! :D
 
 
     
Frank Black 

Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 1285
Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 13:25   

UAC - to jest porażka na całej linii, bo żadne z tego zabezpieczenie. Można rzeczywiście nerwicy się nabawić...

lepiej mieć to i to :) wirtualizacja VMware, VirtualBox polecam :) mi openSuse jakoś nie podchodzi, Fedora or Ubuntu :)
 
     
Ivan 

Wiek: 33
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 935
Skąd: Gniezno
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 13:33   

Ale Ubuntu to tylko pokolorowany Debian :D

Nie no nie chce się bawić w 2 systemu , myślałem o openBSD albo freebsd z trybem graficznym ;)
 
 
     
Frank Black 

Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 1285
Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 13:54   

si :) Ubuntu jest najbardziej rozwijającym się projektem, system ten tworzą użytkownicy i tak powinno być :) w porównaniu do rozwiązań narzuconych przez MS ale to inna dyskusja. Więc nie będę offtopował :) polecam Slackware dla konserwatywnych zapaleńców pingwina ;]

jeśli chodzi o BSD to openBSD jest to konkretny OS ale bardziej do zastosowań serwerowych, firewall itp wymiata :)

Windows 7 jest pisany od nowa , kernel wszystko więc wydaję mi się, że dopiero ten system ma szanse dużo zdziałać. Zależy od polityki MS... jednak zawsze warto mieć alternatywę i z niej korzystać.

Leopard też się ładnie prezentuje :)
 
     
Patryk 
Administrator

Wiek: 39
Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 668
Skąd: Gniezno
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 19:53   

no i jestem po kolejnych testach

Vista ultimate PL 64 Bit

komputer firmowy/redakcyjny :)

Intel Core2 Quad Q9300 2,50 GHz
RAM 8 GB DDR2 800
HDD 500 GB
plyta intela na chipsecie P35
geforce 8500 GT
ekran 24"

Windows smiga pięknie, wczytuje sie 30 sekund. nie mam błędów, wszystkie sterowniki w sieci są i dzialają. wersja ultimate ma nawet wbudowany program do zachowania obrazu dysku.

no jest pewien minus photoshop startuje aż 3 sekundy :D
Renderuje w sieci tez bardzo ładnie
 
     
Frank Black 

Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 1285
Skąd: Poznań
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 17:09   

przy takiej maszynie nie dziwie się ;]
 
     
dzieciol 
Il allenatore


Wiek: 31
Dołączył: 21 Maj 2007
Posty: 431
Skąd: Via di Trigoria
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 20:34   

Frank Black napisał/a:


lepiej mieć to i to :) wirtualizacja VMware, VirtualBox polecam :) mi openSuse jakoś nie podchodzi, Fedora or Ubuntu :)


archlinux ;]

badz ktores BSD
 
     
Patryk 
Administrator

Wiek: 39
Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 668
Skąd: Gniezno
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 03:29   

http://itbiznes.pl/art33306.html

Cytat:
Vista lepsza bez Visty

Microsoft walczy ze stereotypami powstałymi wokół Visty – jak się okazało, sceptycy odbierają system pozytywnie jeśli nie wiedzą, że mają do czynienia właśnie z Vistą.


Grupie użytkowników nastawionych negatywnie do Visty Microsoft zademonstrował „nowy system operacyjny”, przedstawiony pod nazwą Mojave. Ponad 90% pozostających wiernymi Windows XP użytkowników miała z kontaktu z Mojave pozytywne wrażenie. Po badaniu Microsoft zdradzał, że pod nazwą Mojave kryła się tak naprawdę Vista.

Zdarzenia były nagrywane i można spodziewać się, że część materiałów zostanie wykorzystana w zbliżającej się kampanii reklamowej mające zachwalać Vistę oraz wzmocnić pozycję platformy Windows w obliczu coraz mocniejszej konkurencji ze strony Apple i Google.

Na kampanię składać ma się warta setki milionów dolarów akcja reklamowa, skierowana do użytkowników indywidualnych; Microsoft zapewnia ponadto bezpłatną pomoc techniczną dla korzystających z Visty małych przedsiębiorstw.

Microsoft jest przekonany, że zła sława Visty wynika jest niezasłużona i wynika z dwóch okoliczności: wczesnych problemów technicznych oraz kampanii reklamowej dyskredytującej Vistę przeprowadzonej przez Apple. Microsoft nie zdecydował się na nią odpowiedzieć wcześniej.

Gigant z Redmond poczuł jednak w końcu, że Apple „przekroczyło cienką linię” i zamierza kontratakować, nawet pomimo braku nowego produktu na rynku.


hehe
 
     
Wielki Wódz 


Wiek: 37
Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 228
Skąd: --
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 23:17   

Powyższy artykulik jasno dowodzi, że Vista była swego czasu (nawet do dziś) oceniana negatywnie, jeszcze zanim potencjalny user zasiadł przy swoim komputerze z zainstalowaną właśnie Vistą. Moja przygoda z komputerami zaczęła się właśnie od Visty, którą kupiłem wraz z laptopem. Być może - gdybym wcześniej korzystał z XP - również powielałbym komentarze innych "znawców" i "hakerów", którzy Visty nie widzieli, a twierdzili w ciemno: "toż to badziew". Opinie z palca wyssane i wystarczy ten system poznać, by owo zdanie zmienić. Ale trzeba chcieć - sprawdzić, poklikać, pouczyć, poznać. Ale łatwiej oczywiście powiedzieć "badziew" i zostać przy swoim systemie.
Koleżanka nie mogła obejrzeć obrazków wysyłanych jej przeze mnie poprzez GaduGadu. Jej tłumaczenie: "nie mogę, mam Vistę, wiem, badziewie". Hmm, jak się okazało, problem tkwił w ustawieniach GG...
"Vista wciąż pyta o zgodę na wszystko; co za gówniany system!" - cytat z innego kolegi. Który nie wiedział, że jest coś takiego, jak Kontrola Konta Użytkownika, i że można to wyłączyć.
Rada dla wszystkich uprzedzonych: najpierw poznaj, potem oceń.
 
     
emigrant 

Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 3372
Skąd: z powietrza
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 23:27   

To co powiesz na to, że mam Vistę i co chwile wyskakują bluescreeny restartując komputer? Nie pomogło nic, nawet konstultacje na forach i z serwisem online a laptopa do kontroli nie będę wysyłał przecież w trakcie semestru. Szczęśliwym, że wydano beta Windowsa7 i wszystko chodzi prawidłowo a nawet szybciej niż na systemie Vista.

Uwierz, że gdyby Vista okazała się sukcesem - nie wydawano by tak szybko nowego systemu dla tak szerokiego grona i nie oferowano dla części nowych komputerów wymiany systemu z Visty na 7 praktycznie za friko. Vista okazała się po prostu porażką.

Kwestia tego, że nie narzekasz na swój system dowodzi, że albo masz dobrze skonfigurowany sprzęt w pudle albo masz po prostu szczęście :-)
 
     
Wielki Wódz 


Wiek: 37
Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 228
Skąd: --
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 23:43   

Jednordzeniowy procesor 1,6 GHz, 2 GB RAMu - oto mój super sprzęt, na którym Vista Home Basic jakoś daje sobie radę. RAMu było początkowo 512 MB, ale wówczas faktycznie system pokazywał różne fochy. Vista ma dość duże wymagania systemowe, dla wielu użytkowników jej instalacja wiąże się z zakupem lepszego sprzętu. Bluescreen przez dwa lata wystąpił tylko jeden, bez żadnych dalszych konsekwencji. Żeby było jasne - nie zmuszam nikogo do używania i zapewne sam, kupując nowy komputer, przerzucę się na nowy system (Windows 7 lub być może już nowszy).
Przyznasz jednak, że artykuł przytoczony przez Patryka troche daje do myślenia.
 
     
emigrant 

Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 3372
Skąd: z powietrza
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 23:49   

Wielki Wódz napisał/a:
Przyznasz jednak, że artykuł przytoczony przez Patryka troche daje do myślenia.

Tylko, że to było prawie dwa lata temu i niewiele się zmieniło. Mam 2Ghz, 4GB RAMu, Vista Premium i tak figa z kompem ;)
Poza tym, Windows7 jest płynniejszy od Visty i tego nie da się ukryć. Spróbuj kiedyś przy okazji zainstalować sobie wirtualny system i sprawdź. Uważaj tylko, bo możesz do Visty nie wrócić :-)
 
     
Wielki Wódz 


Wiek: 37
Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 228
Skąd: --
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 00:00   

"Windows 7 to dobrze zrobiona Vista" - taką opinię znalazłem gdzieś na portalach komputerowych. Sądząc po screenach, Vista i 7 są bardzo zbliżone graficznie; co do funkcjonalności 7 się nie wypowiem, bo pojęcia nie mam, ale zapewne jest świetna, Microsoft musiał wyciągnąć wnioski z wydania Visty i jej udziału w rynku.
Jest jeszcze kwestia naklejek, które naklejano na komputery czy laptopy, informujące o zgodności sprzętu z Vistą. Wiele tych naklejek przyklejono na wyrost, co wprowadziło wielu potencjalnych nabywców Visty w błąd. Na moim laptopie też była taka naklejka. 512 MB RAMu, hmm, minimalne wymagania okazały się niewystarczające, no chyba że chciało sie tylko włączyć Galerię Fotografii i obejrzeć zdjęcia. Dwa uruchomione zadania często zamulały system.
 
     
Riggs 

Wiek: 32
Dołączył: 14 Kwi 2008
Posty: 986
Skąd: Gniezno
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 10:45   

Nie wiem do czego używasz komputera ale dla mnie do profesjonalnej pracy Vista odpada. Na szczęście na uczelni też są rozsądni admini i Visty nie mamy, XP został już dopracowany do granic możliwości i póki będzie możliwość będę korzystał z tego właśnie systemu.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 1,16 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Copyright Gniezno.com.pl ©
Wszelkie prawa zastrzeżone.
2002 - 2013

Polityka prywatności

Korzystanie z tej witryny oznacza akceptację regulaminu

Polecamy:
Agencja Interaktywna www.by.pl | Gniezno.com.pl |

Gniezno.com.pl jest firmą niezależną oraz samofinansującą i nie korzysta ze wsparcia środków publicznych; rządowych, samorządowych ani UE.

Właścicielem Gniezno.com.pl oraz Forum.Gniezno.com.pl jest firma Patryk Pawlak Sp. z o.o. z siedzibą w Gnieźnie, 62-200 Gniezno zarejestrowana w Sądzie Rejonowym w Poznaniu - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego z kapitałem zakładowym w kwocie 5000 złotych w całości opłaconym. KRS: 0000475702, NIP: 7842490681, REGON: 302504149

Forum.Gniezno.com.pl stanowi integralną część portalu Gniezno.com.pl i z tego tytułu wszystkie elementy serwisu objęte są ochroną prawną. Powielanie, kopiowanie i wykorzystywanie jakiejkolwiek części jest dozwolone wyłącznie do celów osobistych. Wykorzystywanie do celów komercyjnych tylko za zgodą Gniezno.com.pl z zastrzeżeniem, iż nie mogą być one w żaden sposób modyfikowane.
Wypowiedzi użytkowników forum są ich prywatnymi opiniami. Gniezno.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi naruszające dobra osób trzecich ani za prawdziwość informacji przedstawianych przez użytkowników. Korzystający z forum ponoszą wyłączną odpowiedzialność za czyny i zachowania naruszające prawo i skutki takich zachowań.
Serwis Gniezno.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść reklam, ogłoszeń oraz informacji dostarczonych przez osoby trzecie.

Nasze serwisy:
Gniezno.com.pl | Agencja Interaktywna www.by.pl | Forum.Gniezno.com.pl

Informacje:
Kontakt | Reklama | Regulamin | Osoby odpowiedziane za forum | Załóż swój dział | Zostań moderatorem

Realizacja: Gniezno.com.pl & Agencja Interaktywna www.by.pl