Forum internetowe Gniezna i Powiatu Gnieźnieńskiego
Strona głównaPortal Gniezno.com.pl



Pytania i odpowiedziUżytkownicyGrupyStatystykiRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dobry Internet ?
Autor Wiadomość
xmennn 

Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 8
Skąd: gniezno
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 23:53   

@Adigno mozesz powiedzieć czy odłączasz zasilanie routera ,jak wyłączasz kompa, tzn. czy masz go ciągle podłączonego do zasilania, czy włączasz tylko jak włączasz kompa?
 
     
Adigno 
Red Army


Wiek: 27
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 2089
Skąd: Poznań/Gniezno
Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 12:23   

Ja nic nie robie nigdy. Mieszkam w bloku i to jest jakieś wspólne połączenie dla wszystkich. Choć już niewielu zostało w ING niedługo nie będzie nikogo pewnie bo już jest w bloku serv-net...
 
 
     
marcin15 

Wiek: 26
Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 71
Skąd: okolice Gniezna
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 20:49   

Adigno napisał/a:
xmennn - to się wkopałeś tak jak ja.... Przedłużyłem z nimi umowę bo przed umową nie miałem żadnych problemów z internetem wszystko było ok, po podpisaniu umowy zaczęły się dziać szopki... chciałem zerwać z nimi umowę za porozumieniem stron, ale jest to nie możliwe.. Jak mówiłem, że mam właśnie takie przerwy powiedzieli, że to wina moich ustawień i komputera nic od nich wiec nie masz po co dzwonić do nich bo miłej obsługi tam też nie spotkasz. Pozostaje tylko wyczekiwać końca umowy.

xmennn napisał/a:
U mnie to objawia się, tak,że internet chodzi, nagle 'stop' za chwile znowu rusza, za moment znowu pauza i tak w kółko,


Dokładnie.

- Chwilowe i często braki w dostawie internetu
- po włączeniu kompa czekam 5-10 minut zanim internet zaskoczy

Podsumowując, odradzam ING-NET każdej osobie która pomyśli o tym dostawcy.


Ja mam ING-NET i nie mam żadnych problemów (radio):P Męcz ich tak długo aż naprawią usterkę :P

@xmennn po co chcesz odłączać router?
 
 
     
Frank Black 

Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 1285
Skąd: Poznań
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 21:45   

Ja mam od dzisiaj Chello 10 Mb/s i śmiga pełną parą ;] polecam
 
     
michu-85 


Wiek: 33
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 38
Skąd: Gniezno
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 21:01   

miałem 5 miesięcy ING-NET ale niestety u mnie nie śmigał dobrze, na początku było w miarę dobrze, ale po dwóch-trzech miesiącach zaczęło mi rwać połączenie, doszło do tego że zrywało i łączyło się z netem dwa razy na minutę. nie wiadomo jaka była przyczyna, instalator twierdził że jakieś zakłócenia ( nie było po drodze od nadajnika żadnego drzewa, odległość od nadajnika ok 6-7 km). natomist wg mnie podłączyli za dużo osób na jeden nadajnik.
znam jeszcze parę osób które uskarżają się na tą firmę ale mają też wiele pozytywnych opinii.

obecnie mam neo, miałem małe przygody z uszkodzonym kablem<krety> i ze spalonym podczas burzy modemem, ale i tak nie mam poza miastem innej perspektywy.
 
     
milobero 

Wiek: 32
Dołączył: 08 Paź 2008
Posty: 19
Skąd: Gniezno
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 22:00   

michu-85 napisał/a:
odległość od nadajnika ok 6-7 km).
Nie powinno się łączyć tak nigdy klientów gdzie na taką odległość, w dzisiejszych czasach powinno robić sie małe komórki dostępowe typu 1-2km a nie na 6-7km. Klient na taką odległość łapie za dużo syfu z eteru.

michu-85 napisał/a:
Natomiast wg mnie podłączyli za dużo osób na jeden nadajnik.

Tak to też przyczyna gdy zaczyna sie popołudnie i dużo ludzi zaczyna wpinać sie w nadajnik.

Byliśmy dzisiaj u klientki która korzysta z inetrnetu radiowego- ING i powiem szczerze, że umowę ma na 512 i faktycznie tyla miała, ale mówiła, że raz jest internet a raz go nie ma. Strasznie narzekała na BOK (biuro obsługi Klienta)tej firmy, jak zgłosi usterkę to i tak musi dzwonić 10 razy aby ktoś ją w końcu odwiedził :olaboga: :olaboga:
 
 
     
marcin15 

Wiek: 26
Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 71
Skąd: okolice Gniezna
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 20:42   

milobero napisał/a:
michu-85 napisał/a:
odległość od nadajnika ok 6-7 km).
Nie powinno się łączyć tak nigdy klientów gdzie na taką odległość, w dzisiejszych czasach powinno robić sie małe komórki dostępowe typu 1-2km a nie na 6-7km. Klient na taką odległość łapie za dużo syfu z eteru.

michu-85 napisał/a:
Natomiast wg mnie podłączyli za dużo osób na jeden nadajnik.

Tak to też przyczyna gdy zaczyna sie popołudnie i dużo ludzi zaczyna wpinać sie w nadajnik.

Byliśmy dzisiaj u klientki która korzysta z inetrnetu radiowego- ING i powiem szczerze, że umowę ma na 512 i faktycznie tyla miała, ale mówiła, że raz jest internet a raz go nie ma. Strasznie narzekała na BOK (biuro obsługi Klienta)tej firmy, jak zgłosi usterkę to i tak musi dzwonić 10 razy aby ktoś ją w końcu odwiedził :olaboga: :olaboga:


6-7 km - no sam fakt można podłączyć. Ale działanie tego bywa różne.
Ja tam nie narzekam - dostępu nie ma bardzo rzadko.

Adigno - a teraz jest poprawa w działaniu sieci?
 
 
     
michu-85 


Wiek: 33
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 38
Skąd: Gniezno
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 23:35   

tyle że widzicie na początku było dobrze, zerwanie połączenia zdarzyło się może dopiero po tych 2-3 miesiącach, wcześniej tego nie zauważyłem. znam też osoby które mają radiówkę i mają więcej km-ów do nadajnika i śmiga im bez problemu. ja już 1,5 roku mam neo więc może ING-Net zmienił coś w tej sprawie.

Co do kontaktu z nimi to bywało różnie, ale kasy poszło dość dużo na to, bo walczyłem 2 miechy zanim rozwiązaliśmy umowę.
 
     
Sivek 

Dołączył: 17 Lis 2008
Posty: 3
Skąd: Gniezno
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 22:51   

Żeby nie zakładać nowego tematu więc odświeżę ten temat.
Moje pytanie jest następujące:
Jest w u nas w mieście dostawca internetu w rejonie dalek (Przemysława,Ziemowita,Cienista) który w miarę dobrą cene założy internet o szybkości 2mb/s lub wyżej? Nie proponujcie mi neostrady bo właśnie ją mam ale za 2 tyg. wygasa umowa a zrezygnowałem z przedłużania jej, więc muszę szybko się zdecydować na nowy internet...:)
 
 
     
Kenneth_Philips 

Dołączył: 07 Cze 2007
Posty: 582
Skąd: Gniezno
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 23:14   

Z tego co wiem na Orzeszkowej w blokach jest Serv-net, ale nie znam firmy ktora staralaby sie pociagnac neta po kablu do pojedynczego domu. I to nie w tylko w tym rejonie. Pozostaje radiowka...badz wspomniana Neo, do ktorej tp dodaje teraz bezplatna telewizje :) Ot taki maly gadzet.
 
     
Adigno 
Red Army


Wiek: 27
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 2089
Skąd: Poznań/Gniezno
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 09:28   

Kenneth_Philips napisał/a:
Z tego co wiem na Orzeszkowej w blokach jest Serv-net,


Tak jest. Zadzwoń Sivek, spytaj może da rade ;)
 
 
     
Sivek 

Dołączył: 17 Lis 2008
Posty: 3
Skąd: Gniezno
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 13:59   

Adigno napisał/a:
Kenneth_Philips napisał/a:
Z tego co wiem na Orzeszkowej w blokach jest Serv-net,


Tak jest. Zadzwoń Sivek, spytaj może da rade ;)


Dzwoniłem do Serv-netu i dostałem odpowiedź, że na ulicy Przemysława internetu nie zakładają :/
 
 
     
monter 

Wiek: 47
Dołączył: 19 Lis 2007
Posty: 19
Skąd: Trzemeszno
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 12:02   

xmenn napisał
Cytat:
swoja drogą szukając nowego dostawcy dla siebie to trafiłem na ten wątek tutaj, tylko,że nie doszedłem do jego końca a na początku ktoś chwali ING NET ale to zdaje się była wiadomość sprzed trzech lat
Ing-Net przez 2 miesiące nawet nie pofatygował się na pomiar sygnału w końcu po kilku mailach stwierdzili że na pewno sygnału nie będzie i nie ma po co przyjeżdżać ,chyba im nie zależy na kliencie ,będę próbować z geconem.
 
 
     
r1 
69


Wiek: 40
Dołączył: 10 Sie 2007
Posty: 649
Skąd: Z.....
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 13:01   

Ja zainstalowałem internet z firmy GeCon jakieś 2 miesiące temu. Jak narazie śmiga ok, był 3 razy problem z połączeniem ale tylko przez chwilkę.
 
     
marcin15 

Wiek: 26
Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 71
Skąd: okolice Gniezna
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 21:34   

Ja wiem jak to jest z obsługą ING-NET. Ale na jakość dostarczanych usług nie ma co narzekać.
Ogólnie z zasięgiem jest tak, że w niektórych lokalizacjach z góry wiadomo, że siła sygnału nie będzie wystarczająca. Ogólnie to trzeba ich mocno przycisnąć to wtedy ktoś się zjawi.

Co do GeCon: cennik przyprawia o zawał serca. A co do jakości - znam parę osób które nie są za bardzo zadowolone...
 
 
     
easy0709 

Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 1
Skąd: GNIEZNO
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 22:37   ing-net

Ludzie ing-net to porażka szczerze odradzam mam znajomych co mają to badziewie same problemy firma krzak 2 osoby na krzyż kiedy dzwonisz do nich z problemem to zawsze jest to twoja wina a raczej twojego kompa ci ludzie są żałośni jak to możliwe internet ci nie działa a oni że jest weekend i dopiero w poniedziałek ci to naprawią ale wiadomo " wina twojego kompa" i co jest wtorek a serwisu nie widać . Lepiej niech sie za roznoszenie ulotek wezmą a nie z ludzi jaja robią. Masz przerwę w dostawie netu to nie płacisz za ten dzień ale przecież nie po to instalowałeś neta by go niemieć .
 
     
Robak 


Wiek: 42
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 787
Skąd: a bo ja to wiem
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 11:32   

Witam
ponieważ kończy mi sie umowa z obecnym dostawcą internetu a jego oferta jest zbyt droga,szukam kogoś kto mógłby polecić dobry,szybki i zarazem w miarę tani internet.Odpada internet przez telefon bo z TP nie chcę mieć nic wspólnego i już dawno zrezygnowałem z ich usług.prawdopodobnie w grę wchodzi tylko internet radiowy,UPC i Satpol też nie mają internetu w moim miejscu zamieszknia,a mieszkam w centrum,okolice Mieszka I.Jeśli ktoś zna dobrego dostawcę i godnego polecenia,to czekam na takową informację.Z góry dzieki.

Jeśli ktoś nie wie czy jego dostawca dostarcza internet w moim miejscu to niech nie poleca,dzieki...
 
     
Diabel-tasmanski

Dołączył: 13 Maj 2007
Posty: 15426
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 21:25   

Serv-net już chyba chodzi na Mieszka... Zapytaj. Co do radiówki sie nei wypowiem. Patryk miał taką to śmigała jak dzika. Wszystko jednak zależy...
 
     
Andrzej 
Giga - Tata II


Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 1775
Skąd: Już nie Stare Miasto...
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 21:40   

Servnet jest na Mieszka, ale nie wiem czy wszędzie dostępny. Napewno jest w budynku nad Gwarną i biblioteką. Ale chyba na tej zasadzie, że budynek jest okablowany, ale dalej "wyjście na świat" jest przez radio.
 
 
     
rul3z 


Wiek: 39
Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 286
Skąd: Gniezno
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 14:34   

Serv-net nie realizuje już przyłączeń radiowych.

a tak na marginesie, wie może ktoś jaki net jest dostępny w Mnichowie, a dokładniej zaraz na początku lasu, takie osiedle domków.

dopis;

Właśnie wszedłem na stronę "operatora" ING-NET http://www.ingnet.pl/
No comments, strona to szablon dostępny na home.pl ... Moze to już dać do myślenia.
 
     
Robak 


Wiek: 42
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 787
Skąd: a bo ja to wiem
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 22:50   

Niestety,wysłałem do ServNetu e-mila,no i dup...,nie podłączą.

Co do Mnichowa,to widziałem gdzieś ofertę,sprawdz:
http://www.nornet.pl/news.php
http://www.vis-net.pl/ -jak dobrze pamiętam,to oni mają w ofercie Mnichowo.

Co do internetu,to czekam na dalsze propozycje..
 
     
rul3z 


Wiek: 39
Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 286
Skąd: Gniezno
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 23:59   

Dzięki za info, ale to są jakieś firmy jednoosobowe. Pierwsze słyszę, że na naszym rynku świadczą takie usługi. Jedna nawet outsourcing IT ciekawe na jakim poziomie i zakresie. Certyfikatów Cisco itp. nie widać na stronie, ciekawe. Chyba zadzwonię z ciekawości :D
 
     
mirka17 

Wiek: 45
Dołączyła: 14 Sie 2007
Posty: 42
Skąd: Gniezno
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 09:26   net

rul3z napisał/a:
. .....Chyba zadzwonię z ciekawości :D


Rul3z - Zdradź proszę czego się dowiedziałeś w tych firmach?
 
 
     
bolo84 


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 30
Skąd: mam wiedzieć
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 19:34   

Kenneth_Philips napisał/a:
Neo, do ktorej tp dodaje teraz bezplatna telewizje :) Ot taki maly gadzet.


No tą telewizje to swoją drogą, ale jak teraz przedłużasz umowę przez net to w prezencie masz aparat fotograficzny... :mruga:
 
     
rul3z 


Wiek: 39
Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 286
Skąd: Gniezno
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 19:39   

O TPsa i jej niepełnosprawnym dziecku jakim jest Neostrada nawet nie warto dyskutować :/
 
     
Kenneth_Philips 

Dołączył: 07 Cze 2007
Posty: 582
Skąd: Gniezno
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 19:56   

rul3z napisał/a:
O TPsa i jej niepełnosprawnym dziecku jakim jest Neostrada nawet nie warto dyskutować :/
Mozesz cos wiecej...bo z checia by pogadal.
  
 
     
bolo84 


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 30
Skąd: mam wiedzieć
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 20:16   

No ja też...bo napisałem tylko o jednej z promocji, dostępnej przy zamawianiu poprzez stronę, nie wiem dokładnie o co Ci chodzi?
 
     
kaszi 

Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 2072
Skąd: ---
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 01:28   

bolo84 napisał/a:
No tą telewizje to swoją drogą, ale jak teraz przedłużasz umowę przez net to w prezencie masz aparat fotograficzny...
Zamiast tej mydelniczki mogliby w końcu przestać skąpić na uploadzie. Przecież to się nadaje do skeczu takiego jak ten http://pinhead.wrzuta.pl/..._reklama_chello . Postawić ten biały szałas livebox na biurku i kręcimy ;]
 
     
bolo84 


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 30
Skąd: mam wiedzieć
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 22:02   

bolo84 napisał/a:
Zamiast tej mydelniczki mogliby w końcu przestać skąpić na uploadzie


Wiesz, kwestia gustu...dla mnie taka opcja, że przy zamawianiu neta przez stronę dostajesz aparat jest nawet spoko. Ale wiadomo, że nigdy nie ma tak, żeby wszystkim dogodzić.
 
     
Adigno 
Red Army


Wiek: 27
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 2089
Skąd: Poznań/Gniezno
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 19:07   

Ku mojej radości dobiega końca moja umowa z obecnym dostawcą i jako, że w bloku mam serv-net zdecyduję się na tego dostawce, bo nikt nie ma zastrzeżeń. Tylko mam teraz pytanie, bo przymierzam się do zakupu laptopa i co muszę zrobić, żeby chociaż na terenie mieszkania w laptopie był internet z serv-netu w nim. Jest taka opcja ? Router? Oni to zrobią czy na własną rękę? Jak ktoś wie proszę o pomoc.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Copyright Gniezno.com.pl ©
Wszelkie prawa zastrzeżone.
2002 - 2013

Polityka prywatności

Korzystanie z tej witryny oznacza akceptację regulaminu

Polecamy:
Agencja Interaktywna www.by.pl | Gniezno.com.pl |

Gniezno.com.pl jest firmą niezależną oraz samofinansującą i nie korzysta ze wsparcia środków publicznych; rządowych, samorządowych ani UE.

Właścicielem Gniezno.com.pl oraz Forum.Gniezno.com.pl jest firma Patryk Pawlak Sp. z o.o. z siedzibą w Gnieźnie, 62-200 Gniezno zarejestrowana w Sądzie Rejonowym w Poznaniu - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego z kapitałem zakładowym w kwocie 5000 złotych w całości opłaconym. KRS: 0000475702, NIP: 7842490681, REGON: 302504149

Forum.Gniezno.com.pl stanowi integralną część portalu Gniezno.com.pl i z tego tytułu wszystkie elementy serwisu objęte są ochroną prawną. Powielanie, kopiowanie i wykorzystywanie jakiejkolwiek części jest dozwolone wyłącznie do celów osobistych. Wykorzystywanie do celów komercyjnych tylko za zgodą Gniezno.com.pl z zastrzeżeniem, iż nie mogą być one w żaden sposób modyfikowane.
Wypowiedzi użytkowników forum są ich prywatnymi opiniami. Gniezno.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi naruszające dobra osób trzecich ani za prawdziwość informacji przedstawianych przez użytkowników. Korzystający z forum ponoszą wyłączną odpowiedzialność za czyny i zachowania naruszające prawo i skutki takich zachowań.
Serwis Gniezno.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść reklam, ogłoszeń oraz informacji dostarczonych przez osoby trzecie.

Nasze serwisy:
Gniezno.com.pl | Agencja Interaktywna www.by.pl | Forum.Gniezno.com.pl

Informacje:
Kontakt | Reklama | Regulamin | Osoby odpowiedziane za forum | Załóż swój dział | Zostań moderatorem

Realizacja: Gniezno.com.pl & Agencja Interaktywna www.by.pl